Înapoi la studii de caz
Studiu de caz:

Victor suferă de alopecia androgenică

Pacient: 40 ani, bărbat

Afecțiune: alopecie androgenică

Soluție Espumil ™

Victor, pacient în vârstă de 40 de ani, suferă de cea mai comună formă de pierdere a părului la bărbați: alopecia androgenică. Ca rezultat al miniaturizării treptate dar progresive a foliculilor piloși, pacientul se confruntă cu o pierdere substanțială a părului, fapt ce îl afectează din punct de vedere social.

Provocarea

Pacientul a încercat un tratament local cu soluție alcoolică de minoxidil 5%, cu efecte moderate. Au fost semnalate următoarele inconveniente: preparatul se scurge de la locul aplicării, soluția are miros puternic de alcool și irită scalpul, care, după aplicare, capătă un aspect uleios. Deoarece pierderea părului progresează, decide să consulte medicul dermatolog pentru alternative de tratament.

Soluția Fagron

Una dintre soluțiile Fagron pentru alopecia androgenică datorată dereglării sintezei de prostaglandine [1] o reprezintă asocierea de Latanoprost, Minoxidil și Prostaquinon™ în bază Espumil™. Espumil™ este o bază de preparare Fagron ușor de aplicat, formulată sub formă de spumă ce nu se scurge de la locul aplicării, concepută special pentru zone cu pilozități. Această bază de preparare crește complianța pacientului la tratament și este compatibilă cu o arie extinsă de substanțe active precum Minoxidil, Latanoprost și Prostaquinon™. [1] Valente Duarte de Sousa, IC and Tosti, A. New investigational drugs for androgenetic alopecia. Expert Opin Investig Drugs 2013 May;22[5]:573-89.
Espumil ™

Tratamentul

Medicul decide să-i prescrie pacientului două formule magistrale cu acțiune sinergică, Latanoprost 0,005% și Minoxidil 5% în Espumil ™ și Prostaquinon ™ 3% în Espumil ™. Preparatele finale sunt condiționate în recipiente Fagron speciale, care transformă baza Espumil ™ în spumă, pentru a facilita aplicarea pe scalp. După 3 luni de tratament, pacientul observă rezultate vizibile în ceea ce privește creșterea și îngroșarea firului de păr.
Latanoprost 0,005%, Prostaquinon ™ 3% și Minoxidil 5%
error: Conținutul este protejat !!!