ORIGIN-PHARMA

Cercetare & dezvoltare

 
Datorită strânsei colaborări între specialiștii Fagron de pe patru continente, grație experienței acumulate, tehnologiei de ultimă generație în preparare și a dedicării continue în descoperire și inovație pentru tratarea pacienților cu diferite afecțiuni, Fagron este acum lider de piață în domeniu. Origin-Pharma, distribuitor exclusiv în România al produselor și tehnologiei Fagron, susține cercetarea și dezvoltarea activității de preparare în receptură.

Tratamentul personalizat este principala preocupare a noastră deoarece fiecare pacient este unic. În acest sens, în strânsă colaborare cu farmaciștii, medicii prescriptori pot stabili cea mai bună formă de dozare, concentrație, cale de administrare, combinație de substanțe active farmaceutice și durată de tratament. Corelarea medicației cu nevoile pacientului reprezintă esența preparatelor farmaceutice magistrale.
Fagron este într-un proces continuu de inovare, dezvoltând propriile baze de preparare sub formă de creme, unguente, baze transdermice, kituri predozate gata de utilizare și concepte farmaceutice, folosite de medici prescriptori, farmaciști și pacienți din întreaga lume.
Abordarea Fagron și implicit a companiei Origin-Pharma o reprezintă colaborarea strânsă nu numai cu mediul academic, cât și cu medicii prescriptori. Aceștia au un rol foarte important în a furniza idei inovatoare sau solicitări particulare pentru pacienți, totul pentru a dezvolta și perfecționa noi rețete magistrale ca parte a îngrijirii farmaceutice personalizate.
 

Cercetare și inovație în managementul durerii cronice

Durerea cronică afectează milioane de oameni din întreaga lume. Departamentul de “Cercetare și Dezvoltare” al Companiei Fagron se concentrează pe dezvoltarea unui concept care vizează management-ul durerii. Conceptul permite farmaciștilor și medicilor prescriptori să ofere pacienților acces la îngrijirea personalizată, prin aplicarea topică a tratamentului pentru management durerii.

Ideea centrală a acestui concept este tratamentul inovativ al durerii cu administrare locală.
 
SyrSpend® SF: Oral liquid vehicles

Baze de suspendare pentru preparatele cu administrare orală

SyrSpend® SF

Prin gama inovatoare de baze de suspendare SyrSpend® SF oferim farmaciștilor posibilitatea să prepare în mod eficient forme de dozare lichide, stabile, adecvate pentru administrare orală.
Gama SyrSpend® SF nu conține ingrediente periculoase, depăşite sau controversate (conform ghidurilor și recomandărilor OMS, EMA, FDA și ANVISA). Aceasta oferă pacientului maximul de siguranță și confort în administrare. Toate bazele de preparare sunt însoţite de formule, tehnici de preparare și peste 105 studii de stabilitate.
Prin formularea lor inovatoare, bazele de preparare SyrSpend® SF sunt perfect compatibile administrării pacienților vulnerabili, nou-născuților, copiilor și vârstnicilor precum și pacienților cu diete restrictive.
SyrSpend® SF este un vehicul destinat formulării preparatelor lichide administrate oral. Conceptul bazei de suspendare este clădit pe elementul cheie, amidonul alimentar, cu proprietăți superioare de suspendare, fapt ce asigură o dozare unitară și precisă pe tot parcursul tratamentului.
Compatibilitatea cu o gamă extinsă de substanțe active farmaceutice (API-uri) și selecția riguroasă a ingredientelor din compoziția sa fac din SyrSpend® SF un mediu sigur și adecvat pentru preparate magistrale personalizate, inclusiv pentru pacienții cu nevoi speciale, nou-născuți sau vârstnici.
Gama SyrSpend® SF este compusă dintr-o bază de preparare lichidă, gata de utilizare, o pulbere pentru reconstituire fără conservanți și o bază de suspendare alcalină pentru substanțele active instabile în mediul acid.
 
Beneficiile bazelor de suspendare SyrSpend® SF
 • Suspensii inovatoare și foarte stabile, pe bază de amidon alimentar modificat.
 • Formulă cu ingrediente sigure, cu toleranță ridicată.
 • Complianță crescută la tratament datorită proprietăților de mascare a gustului.
 • Formulă bine tolerată de mucoasa gastrointestinală (osmolaritate <50 mOsmol / kg).
 • Compatibilitate cu o gamă extinsă de API-uri.
 • Stabilitatea substanțelor active farmaceutice (API-uri) este susținută de studii științifice revizuite.
 • Compatibilitate cu toate tuburile utilizate în alimentarea enterală.
  Tehnologia de suspendare activă

Omogenitatea SyrSpend ® SF are la bază tehnologia de suspendare activă:
 • Vâscozitatea scăzută a vehiculului ajută re-omogenizarea prin simpla agitare.
 • Vâscozitatea ridicată a vehiculului lăsat în repaus, menține suspendate în siguranță API-urile.
 • Astfel se asigură o acuratețe ridicată a dozării și o concentrație unitară pe tot parcursul tratamentului.
 • Pentru selectarea bazei de preparare adecvate, tehnici de preparare și condiții de depozitare vă rugăm să consultați baza de date cu formulări Fagron – Compounding Matters.
 • O prezentare completă a tuturor formulelor disponibile ce au în compoziție bazele de suspendare SyrSpend ® SF poate fi găsită aici.
Gama SyrSpend® SF

Kiturile de preparare SyrSpend® SF
Kiturile de preparare SyrSpend® SF oferă o soluție sigură și la îndemână pentru realizarea eficientă a diferitelor suspensii pentru uz oral.
Conținutul kitului SyrSpend ® SF:
 • SyrSpend® SF (pulbere pentru reconstituire) în recipient de dozare aprobat
 • Ingrediente farmaceutice active (API-urile) -pulberi pre-cântărite
 • Seringă pentru administrare orală
 • Vârf extensie pentru seringă
 • Adaptor pentru recipientul de dozare
 • Instrucțiuni de preparare
 • Instrucțiuni de curățare seringă și vârf
Beneficiile kiturilor SyrSpend® SF
 • Ingrediente farmaceutice active (API-uri) și pulbere pentru reconstituire pre-cântărite
 • Conferă maximă eficiență în preparare
 • Reduce riscul erorilor în timpul preparării și dozării
 • Perioada de valabilitate este susținută de studii științifice revizuite
 • Nu conțin conservanți
 • Sunt compatibile cu toate tipurile de tuburi utilizate în alimentarea enterală.

Gama SyrSpend® SF

SyrSpend® SF PH4
SyrSpend® SF PH4 (lichid) este un vehicul de suspendare îndulcit și gata de utilizat pentru prepararea formulelor lichide, cu substanțe active administrate oral, sau ca suport în administrarea medicației pentru pacienții cu nevoie speciale.

Beneficii SyrSpend® SF PH4 (lichid)
 • Disponibil în două variante: cu aromă de cireșe și aromă naturală (gust neutru)
 • Ph tamponat la 4.2 pentru compatibilitate maximă cu API-urile (ingrediente farmaceutice active)
 • Conservat cu <0,1% benzoat de sodiu
 • Compatibil cu tuburile pentru alimentație enterală.
SyrSpend® SF PH4 (pulbere) este o pulbere pentru reconstituire pre-cântărită, ambalată într-un recipient de dozare gradat. Nu conține conservanți și este astfel potrivită pentru tratamentul pacienților vulnerabili, precum nou-născuții.

SyrSpend® SF PH4 (pulbere) permite omogenizarea ingredientelor direct în recipientul de dozare, pentru o eficiență maximă.

Beneficii SyrSpend® SF PH4 (pulbere)
 • Pulbere pentru reconstituire uscată, pre-cântărită (preparare suspensie de 100ml/200ml)
 • Permite omogenizarea directă în recipientul de dozare pentru o eficiență maximă.
 • Ph tamponat la 4.2 pentru compatibilitate maximă cu API-urile (ingrediente farmaceutice active)
 • Nu conține conservanți
 • Este compatibil cu tuburile pentru alimentație enterală.
SyrSpend® SF PH4
SyrSpend® SF Alka
SyrSpend® SF Alka (pulbere)

SyrSpend® SF Alka oferă o soluție sigură și practică pentru prepararea unor forme lichide de dozare, administrate oral, în care sunt suspendate ingrediente farmaceutice active (API-uri) labile în mediul acid, cum ar fi omeprazolul și alți inhibitori de pompă de protoni (IPP).
Este lipsit de conservanți și, prin urmare, este adecvat, în special pentru tratamentul pacienților vulnerabili, cum ar fi nou-născuții.

SyrSpend® SF Alka permite omogenizarea ingredientelor direct în recipientul de dozare, pentru o eficiență maximă.

Beneficiile SyrSpend® SF Alka pulbere
 • Pulbere pentru reconstituire pre-cântărită (preparare suspensie de 100ml/200ml)
 • Preparare direct în recipientul de dozare.
 • Tamponată la pH ˃7 pentru ingredientele farmaceutice active (API-uri) labile în mediu acid
 • Nu conține conservanți
 • Compatibilă cu tuburile de alimentație enterală.
 
Fagron Advanced Derma

Terapie avansată în dermatologie

Fagron Advanced Derma

Perspectivele în ceea ce privește siguranța și toleranța ingredientelor topice s-au schimbat dramatic datorită noilor cercetări și a cunoștințelor dobândite în dermatologie.
Fagron Advanced Derma reprezintă un standard mondial în îngrijirea personalizată a pielii, soluțiile formulate fiind elaborate în conformitate cu cele mai recente cercetări științifice în domeniul dermatologiei. Astfel, atât medicii prescriptori cât și farmaciștii beneficiază de baze de preparare superioare , special concepute, neavând ingrediente dăunătoare, depășite sau controversate în compoziţie. Totodată, le sunt puse la dispoziţie si formule magistrale cu studii de stabilitate pentru a putea oferi pacienților preparate personalizate, cu risc minim de reacții adverse pe termen lung, fără potențial alergen sau iritant.
Bazele de preparare Fagron Advanced Derma sunt bine tolerate de piele și pot fi utilizate de către toate categoriile de pacienți: bebeluși, copii, femei însărcinate sau vârstnici.
 
Latanoprost
Latanoprost-ul este utilizat clinic ca soluție oftalmică pentru tratamentul glaucomului cu unghi deschis și a hipertensiunii oculare. Efectele secundare raportate în urma utilizării picăturilor oftalmice cu Latanoprost sunt: creșterea, pigmentarea şi îndesirea genelor. Aceste efecte au fost analizate, ulterior fiind publicate numeroase studii cu rezultate pozitive privind eficacitatea Latanoprostului în tratamentul alopeciei genelor, carența de produse eficiente pentru creșterea părului și a genelor fiind deja o preocupare acută. În acest scop Fagron a cercetat și a dezvoltat formulări pe bază de Latanoprost, în vehicul de preparare Fagron.

Gudron de cărbune
Aplicarea topică a gudronului de cărbune este o terapie eficientă pentru reducerea inflamației și a mâncărimii manifestate în dermatită atopică și în psoriazis. Acesta este utilizat cu succes în tratarea afecțiunilor cutanate de peste 2000 de ani. Cu toate acestea, mirosul, culoarea și profilul de siguranță al preparatelor din gudron de cărbune trebuie îmbunătățite semnificativ pentru a crește complianța pacientului la tratament și nu în ultimul rând pentru a asigura un rezultat terapeutic. În colaborare cu Departamentul de Dermatologie al Centrului Medical Universitar Radboud, Fagron studiază dezvoltarea unor preparate cu gudron de cărbune care să aibă calități superioare preparatelor existente pe piață la ora actuală.
Astfel prin preparatele magistrale, medicii prescriptori și farmaciștii pot îmbunătăți calitatea vieții pacienților cu dermatită atopică și psoriazis.

LETS GEL KIT®: Convenience pack

Anestezie locală

LETS GEL KIT ™ Convenience Pack – un concept inovator în anestezia locală.
LETS GEL KIT™ Convenience Pack este un produs ușor de preparat de către farmaciști, destinat medicilor pentru realizarea anesteziei locale.
LETS GEL KIT™ Convenience Pack conține o bază brevetată de metilceluloză numită SuturaGel ™, un gel special formulat pentru a minimiza pierderile sau curgerea anestezicului în afara zonei de interes.
 
Beneficiile LETS GEL KIT ™Convenience Pack:

•Preparatul poate fi aplicat fără riscul de a curge datorită bazei de metilceluloză special concepute
•Aplicarea este nedureroasă
•Acțiunea locală este rapidă
•Se pot prepara 33 de seringi a câte 3 ml fiecare
•Conform studiilor de stabilitate, după preparare și depozitare în seringi predozate, produsul are valabilitate de 90 de zile.
Având în centrul atenției farmaciștii și medicii prescriptori, oferim soluții unice în tratamentul pacienților.
LETS GEL KIT ™ Convenience Pack, este dezvoltat de Compania Fagron USA și reprezintă o soluție convenabilă și rapidă pentru anestezierea locală.
error: Conținutul este protejat !!!